Jak se vyhnout chemii ve stravě a kosmetice

Čas: 18/05/2018 19:15, délka: 90 min.
Místo: Přednáškový sál

Chcete-li se vyhnout zbytečným zdravotním problémům u sebe i svých dětí, tak byste měli věnovat dostatečnou pozornost celkové kvalitě všech nakupovaných produktů. Důležité je drát i na chemickou čistotu potravin, jež byly nevhodně pěstovány a následně průmyslově zpracovány. Ty totiž leckdy znečišťují chemické látky, které se v přírodě nevyskytují a jejichž dopad na lidský organismus může být až výrazně nepříznivý. Kontaminanty se do stravy mohou dostat jednak v konvenčním zemědělství, při němž se užívají pesticidy a další chemické postřiky. Kromě toho se v potravinářském průmyslu k základním surovinám přidávají ještě tzv. éčka, jež se užívají hlavně kvůli zlepšení vzhledu, chuti, prodloužení trvanlivosti atd. Avšak chemické škodliviny se mohou vyskytovat i v běžně prodávaných kosmetických prostředcích.
Tato přednáška přispěje k tomu, abyste se dokázali vyznat v poněkud tajemných označeních, které bývají uvedeny ve složení na obalech. Dozvíte se na ní, co mohou způsobovat mnohé z éček, pesticidů a nevhodných kosmetických ingrediencí. Přednášející sdělí, jak se vyhnout těmto zbytečným rizikům a napoví, které produkty je lépe ve vlastním zájmu nakupovat.